Huisartsenpraktijk Poelpolder

Patiëntenfolders zullen verdwijnen uit Huisartsenpraktijk Poelpolder

De foldertjes zullen bij iedereen wel bekend zijn. Wanneer u in wachtkamer heeft gezeten bij de huisarts heeft u ze ongetwijfeld gezien. De folders bevatten informatie over allerlei lichamelijke klachten. Deze folders gaan binnenkort plaatsmaken voor het internet en zullen dus verdwijnen uit onze wachtkamer.

Alternatieven voor de patiëntenfolders

‘De vraag naar NHG-Patiëntenfolders is de afgelopen jaren sterk afgenomen. Hierdoor is ook de omloopsnelheid voor het door ontwikkelen en aanpassen van de folders vertraagd en zijn de folders in het rek vaak niet meer actueel. Het Nederlands Huisartsengenootschap (NHG) stelde patiëntenfolders samen voor meer dan 12.000 leden. De vereniging zag de huisartsen de folders steeds minder gebruiken en besluit daarom om ermee te stoppen. Het NHG biedt Thuisarts.nl aan als alternatief voor de folders. Thuisarts.nl wordt maandelijks twee miljoen keer bezocht door mensen met vragen over hun gezondheid. Thuisarts.nl biedt voorafgaand, tijdens en na het consult actuele publieks- en patiënteninformatie gebaseerd op de NHG-richtlijnen. De website is gebruiksvriendelijk voor jong tot oud en biedt informatie in de vorm van tekst, films en afbeeldingen. Desbetreffende pagina’s zijn eenvoudig te printen of te mailen. Daarnaast biedt het NHG de mogelijkheid Thuisarts.nl aan te bieden in de wachtkamer. Elke maand is er een Thuisarts.nl-selectie van tien teksten en vijf video’s over actuele en seizoensgebonden onderwerpen voor op de wachtkamerschermen beschikbaar. Thuisarts.nl is daarmee een volwaardige vervanging van de NHG-Patiëntenfolders.’, zo schrijft het NHG op haar website.

Ook wij willen een alternatief bieden en stellen ons graag open voor uw vragen. Daarnaast willen wij u wijzen op de nieuwsstukjes die regelmatig op onze website verschijnen. Deze stukjes bevatten soortgelijke informatie als de patiëntenfolders. Bent u niet zo begaan met het internet? Dan kunnen wij bepaalde informatie voor u uitprinten.

Call Now Button