Huisartsenpraktijk Poelpolder - Huisarts in Lisse

Openingstijden : Maandag tot Vrijdag - 8:00 - 17:00
  Contact : 0252-410 884

Reizigersadvies

Reizigersadvisering

Als u een verre reis gaat maken is het verstandig vooraf advies te vragen. Dit is met name van belang bij reizen naar tropische of subtropische gebieden, maar kan ook bij reizen binnen Europa van belang zijn. U kunt bij de praktijk terecht voor advies over vaccinaties, malariaprofylaxe en andere preventieve maatregelen om infecties en gezondheidsklachten tijdens uw reis te voorkomen. Onze adviezen zijn gebaseerd op de landelijke richtlijnen van de LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering).

Voor sommige landen wordt een gele koorts vaccinatie geadviseerd en soms zelfs verplicht gesteld. Het gele koorts vaccin is een bijzonder vaccin, dat wij in de huisartsenpraktijk niet geven. Als u naar een land reist waar u een gele koorts vaccin voor moet krijgen, adviseren wij u naar een ander reizigersadviescentrum te gaan voor uw reizigersadvies en vaccinaties.

Werkwijze

Wij ontvangen graag minimaal vier weken voor het begin van uw reis het volledig ingevulde intakeformulier. Het intakeformulier kunt u hier downloaden of ophalen op de praktijk. U kunt het formulier mailen of inleveren. Graag ontvangen we daarbij ook een overzicht van reisroute met de duur van overnachtingen. Aan de hand van deze gegevens zal dokter van Hinsbergen voor u een afgewogen reizigersadvies opstellen. De assistente zal daarna contact met u opnemen voor het maken van een afspraak voor vaccinaties, of voor een consult om vragen of onduidelijkheden te bespreken.

Kosten

Voor het reizigersadvies wordt het totaaltarief van €35 per persoon berekend. Bij deze kosten zijn het samenstellen en geven van advies, het zetten van alle vaccinaties en het vaccinatieboekje inbegrepen. De kosten voor de vaccins en eventuele medicijnen zijn niet inbegrepen. Deze dient u bij de apotheek te voldoen. Reizigersadvies verlenen we als service alleen voor patiënten van Huisartsenpraktijk Poelpolder. De meeste zorgverzekeraars vergoeden in hun aanvullende pakketten de kosten voor het reizigersadvies en de vaccinaties.

N.B. Het uitzoeken en samenstellen van het reizigersadvies kost de dokter tijd. Dit betekent dat ook als u voldoende beschermd blijkt te zijn er kosten voor het advies in rekening gebracht worden.

Call Now Button