Hartslag

Druk op de borst? Naar de hartspecialist

Als u druk heeft op de borst bij inspanning of emoties, wordt u doorverwezen naar de hartspecialist voor een hartfilm en een scan.

Hartkramp

Bij de huisarts krijgt u geen loop- of fietstest (inspannings-ECG) meer als u misschien hartkramp (angina pectoris) heeft. Er is dan onderzoek bij de hartspecialist nodig, bijvoorbeeld een hartfilm en een scan van de bloedvaten van de hartspier. Dit staat in de nieuwe richtlijn voor huisartsen en in de nieuwe informatie voor patiënten op Thuisarts.nl.

Bij hartkramp krijgt het hart even te weinig zuurstof, bijvoorbeeld bij sporten of emoties. Van de hartspecialist hoort u of uw klachten daadwerkelijk afkomstig zijn van uw hart.

Maatregelen

Als u hartkramp heeft, is het van groot belang dat u er een gezonde levensstijl op nahoudt. Wij helpen u daarbij. Zo voorkomt u dat de bloedvaten van uw hart verder dicht gaan zitten door aderverkalking.

Ook krijgt u medicijnen, zoals pillen of een spray voor onder de tong. Verder is het belangrijk om elke dag een bloedverdunner te slikken.

Call Now Button