Griep

Ook deze winter is er weer sprake van een griepepidemie

Misschien niet het meest gezellige nieuws om 2019 mee te beginnen, maar ook in het nieuwe jaar is de griep nog niet verdwenen. Het aantal mensen met griepachtige klachten neemt al weken toe. In de laatste week van 2018 was er zelfs sprake van een griepepidemie, zo meldt het RIVM.

Wanneer spreekt men van een griepepidemie?

Er kan worden gesproken van een griepepidemie als er twee weken meer dan 51 op de 100.000 mensen met griepachtige klachten hun huisarts bezoeken. In de laatste week van 2018 waren dat er 70 en in die week daarvoor 63.

Elk jaar weer een probleem

Een griepepidemie komt vaker voor in de winter. In 2017 duurde de griepepidemie in de wintermaanden zelfs achttien weken. Dit is twee keer zo lang als gemiddeld. Op het hoogtepunt van de epidemie bezochten 165 van de 100.000 mensen met griepverschijnselen de huisarts.

Doe de Griep Check

Vooral jonge kinderen tot 4 jaar kregen de afgelopen weken te maken met griep. Denkt u dat u of uw kind de griep heeft? Doe dan de Griep Check. Dit is een online test waarna u na een paar vragen advies krijgt of u of uw kind mogelijk de griep heeft.

Wat te doen bij griep?

Heeft u de griep? Het wordt vooral aangeraden om rust te nemen en voldoende water (1,5 tot 2 liter per dag) te drinken. Daarnaast kunt u paracetamol innemen. Dit vermindert de pijn en kan koortsverlagend werken.

Call Now Button