Medische gegevens

Geeft u ook toestemming voor het delen van uw medische gegevens?

Goede, veilige en snelle zorg – dat willen we allemaal. Of u nu chronisch ziek bent, of na een ongelukje op de huisartsenpost komt. Die goede, veilige en snelle zorg begint met informatie. Informatie over uw gezondheid op dat moment. Want niet alle zorgaanbieders weten waar u last van heeft (gehad). Gelukkig kunnen zij belangrijke gegevens over uw gezondheid met elkaar delen via het Landelijk Schakelpunt. Uitwisselen mag alleen als het nodig is voor uw behandeling. En alleen als u daar toestemming voor hebt gegeven.

Waarom?

In het weekend met spoed naar de dokter of het ziekenhuis? Grote kans dat u dan niet bij uw eigen dokter komt, maar bij een vervanger. Die vervanger kent uw medische geschiedenis niet. En weet ook niet welke medicijnen u al gebruikt. Of dat u ergens allergisch voor bent. Dan is het belangrijk dat uw zorgverlener uw medische gegevens kan bekijken. Maar dat kan alleen als u daar van tevoren toestemming voor hebt gegeven.

Toestemming geven

Toestemmingen geven kan op drie verschillende manieren:

  1. U geeft toestemming aan uw (huis)arts of apotheek door het tegen hen te zeggen.
  2. Ga naar volgjezorg.nl om daar uw toestemming online te regelen.

Volgen

Op Volgjezorg kunt u ook volgen wat er met uw medische gegevens gebeurt. Welke soorten gegevens zijn er gedeeld? Door welke zorgaanbieder(s) zijn deze gegevens bekeken? En wanneer? Zo weet u altijd wat er met u medische gegevens gebeurt.

Call Now Button