Coronavaccin

Alles over het coronavaccin

Uw huisartsenpraktijk is gestart met het vaccineren d.m.v. het AstraZeneca vaccin. De doelgroep voor dit vaccin zijn alle mensen van 1956 t/m 1960 en de niet-mobiele thuiswonende ouderen. Het grootste deel van deze groep heeft het eerste vaccin reeds ontvangen.

Planning van vaccinaties

Inmiddels zijn alle mensen in de leeftijdsgroep tussen 1956 en 1960 opgeroepen middels een e-mail of brief. De eerste vaccinatieronde is bijna afgerond. De tweede vaccinatie met AstraZeneca is ook voor vrijwel alle mensen reeds gepland. Indien u de eerste vaccinatie op de praktijk zelf ontvangen heeft, is er een tweede afspraak op de praktijk gemaakt.
Indien u de eerste vaccinatie in de Pauluskerk ontvangen heeft, krijgt u de tweede vaccinatie ook in de Pauluskerk. Voor de groep die de eerste vaccinatie op 22 april gekregen heeft, is de tweede vaccinatie gepland op 1 juli op dezelfde tijd als de eerste vaccinatie. Voor de groep die de eerste vaccinatie op 11 mei ontvangen heeft, is de tweede vaccinatie gepland op 6 juli, ook op dezelfde tijd als de eerste vaccinatie.

Indien u verhinderd bent op de dag van de geplande tweede vaccinatie, vragen wij u hier zo spoedig mogelijk een mail over te sturen naar poelpolder@ezorg.nl. Wij zullen dan proberen de tweede vaccinatie voor u op een andere datum te plannen. Doordat er meerdere vaccins in 1 flacon zitten en deze allemaal binnen een aantal uur gegeven moeten worden, zijn de mogelijkheden voor het plannen van een andere datum beperkt. Wij vragen hiervoor uw begrip en medewerking.

Als u in deze leeftijdsgroep valt en geen oproep heeft ontvangen, kunt u een mail sturen naar de praktijk om dit aan te geven.

GGD

Via de GGD worden alle mensen buiten de groep van 1956 t/m 1960 gevaccineerd, die naar een centrale priklocatie van de GGD kunnen komen. De groep boven de 65 jaar is van oud naar jong door de GGD uitgenodigd. De groep onder de 60 jaar met een verhoogd risico op ernstige ziekte en een indicatie voor de griepvaccinatie is inmiddels ook uitgenodigd voor vaccinatie bij de GGD. Zij worden gevaccineerd met het Pfizer vaccin.
Daarna zullen alle andere mensen onder de 60 jaar een oproep van de GGD ontvangen, voor vaccinatie met het Pfizer, Moderna of Janssen vaccin

Keuze voor andere vaccinatie dan AstraZeneca

Mensen geboren tussen 1956 t/m 1960 hebben voorlopig alleen de mogelijkheid om zich via de huisarts te laten vaccineren. Indien u wel gevaccineerd wilt worden, maar liever met een ander vaccin dan AstraZeneca, kunnen wij hier nog geen oplossing in bieden. Huisartsen werken alleen met het AstraZeneca-vaccin, zoals bepaald is in de vaccinatiestrategie van de overheid en het RIVM.

Meer informatie

Hoe de overige vaccins ingezet worden en wanneer u een oproep hiervoor kunt verwachten kunt u zien op:

Volgorde vaccinatie voor mensen die niet in de zorg werken | Vaccinatie tegen het coronavirus | Rijksoverheid.nl

Voor meer informatie over de corona vaccinatie en COVID-19 kunt u kijken op:

Ik wil meer weten over prikken tegen corona | Thuisarts

Ik krijg een prik tegen corona | Thuisarts

Actuele informatie over COVID-19 | RIVM

Call Now Button