Zonnebrandcrème

Bescherming tegen de zon

De zomer is weer begonnen. Dat betekent dat de zon zich vanaf nu steeds vaker zal laten zien (en voelen!). Met zonovergoten strand- en terrasdagen in het verschiet is het van belang dat u weet hoe u uw huid zo goed mogelijk kunt beschermen. Wie denkt dat slechts één keer sprayen of smeren voldoende is, komt er namelijk bedrogen uit…

Zuinig of royaal?

Vroeger stond zonnebrand bekend om de vervelende witte ‘waas’ die het achterliet op de huid. Inmiddels is de samenstelling van crèmes en sprays dusdanig verbetert dat dit steeds minder vaak voorkomt. Zonnebrand trekt tegenwoordig dus snel in de huid, maar toch is een bescherming op de huid ook nog altijd noodzakelijk. Er is ongeveer 30 milliliter (een borrelglaasje) nodig om het gehele lichaam goed in te smeren. Bij een spray moet u er daarnaast rekening mee houden dat er een gedeelte verstuift. Als u een gevoelige huid heeft, is dik insmeren extra belangrijk. De lichte witte waas die achterblijft mag dan voor lief genomen worden; deze vormt de bescherming tegen de zon.

Frequentie

Royaal smeren is dus beter dan een dun laagje, maar hoe vaak moet dit gebeuren om op een zonnige dag goed beschermd te blijven? Eenmaal in de zon, wilt u waarschijnlijk voornamelijk genieten. Hierdoor komt het vaak voor dat mensen vergeten om zich (opnieuw) in te smeren. Het advies is om iedere twee uur te smeren of te sprayen. Als u veel heeft gezweet of in het water bent geweest dient u zich ook opnieuw in te smeren. Als er eenmaal een bruine kleur is opgebouwd, is het van belang om niet te stopen met zonbescherming. Wel kan er dan eventueel gekozen worden voor een lagere factor, zoals SPF 15.

Blijf goed smeren gedurende deze zonnige dagen!

Call Now Button