Coronavirus

Huisartsenzorg aangepast tijdens coronacrisis

In dit bericht informeren wij u over hoe de huisartsenzorg in onze praktijk de komende weken geregeld is. De belangrijkste punten:

  • De coronazorg en de regulier zorg blijft van elkaar gescheiden.
  • Met aanpassingen in de praktijk en met uw medewerking kunnen wij u op een veilige manier de zorg geven die u nodig heeft.
  • Kom NOOIT naar de praktijk als u klachten heeft van verkoudheid, hoesten of koorts en kom alleen als u een afspraak heeft.
  • Bel of zoek gerust contact via e-mail of MijnGezondheid.net met uw huisarts bij klachten. Dat blijft belangrijk, ook in deze coronatijd.

Vanwege de coronacrisis hebben wij de huisartsenzorg moeten aanpassen, om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen. Omdat nu duidelijk geworden is dat het risico op besmetting met het coronavirus langer aan zal houden hebben wij maatregelen genomen om alle patiënten de zorg te kunnen geven die ze nodig hebben. Wij doen dit op een manier die veilig is voor u en voor onze medewerkers.

Het is weer mogelijk een afspraak met de huisarts, de praktijkondersteuner of de assistente te maken. Dit kan niet in alle gevallen op de praktijk, daarom maken wij ook gebruik van andere mogelijkheden om u te helpen, zoals beeldbellen. Wij kijken samen met u wat voor u geschikt is. Het belangrijkste is dat u de zorg krijgt die nodig is en dat dit op een veilige manier gebeurt. Hier hebben wij ook uw medewerking voor nodig.

  • Indien u vragen heeft over uw gezondheid, of als u klachten heeft, kunt u eerst op Thuisarts.nl kijken. Hier zult u op veel van uw vragen al een antwoord vinden. Ook staat op Thuisarts.nl beschreven wat u zelf kunt doen en wanneer u beter de huisarts kunt bellen.
  • Als u een afspraak wilt maken, kunt u bellen met de assistente. U kunt uw vraag ook via MijnGezondheid.net of via e-mail sturen. De assistente zal samen met u kijken wat voor u het beste is; een consult via telefoon of beeldbellen, een consult op de praktijk of een visite bij u thuis.
  • Voor de veiligheid van de andere patiënten en van onze medewerkers vragen wij u ALTIJD aan de telefoon te melden als u klachten heeft van hoesten of koorts. Ook verkoudheid, keelpijn, hoofdpijn en diarree zijn symptomen die kunnen passen bij een infectie met het coronavirus.
  • Als u symptomen heeft die kunnen passen bij het coronavirus kunt u niet naar de praktijk komen. De huisarts kan een afspraak voor u maken op de coronaspreekuur, of voor een visite bij u thuis.
  • Wij vragen u alleen naar de praktijk te komen als u een afspraak heeft. Kom alleen en kom niet te vroeg, zodat er zo min mogelijk mensen tegelijk in de praktijk zijn.
  • Binnen de praktijk vragen wij u de 1,5 meter afstand te bewaken. De wachtruimte en de indeling van de spreekuren hebben wij zodanig aangepast dat dit goed mogelijk is.

Voor informatie over het coronavirus kunt u kijken op Thuisarts.nl, de website van het RIVM.

Dank voor uw begrip.

Huisartsenpraktijk Poelpolder

Veelgestelde vragen

Call Now Button